LOVITURĂ pentru LGBT în Parlament: Este INTERZIS!

LGBT
LGBT

Parlamentul a aprobat miercuri un proiect de lege în lectură preliminară care interzice 'terapiile de conversie', practici ce vizează schimbarea orientării sexuale a persoanelor LGBT, considerate pe scară largă încălcări ale drepturilor omului.

Deputaţii din Israel au adoptat proiectul de lege, cu 42 de voturi pentru şi 36 împotrivă, al deputatului Nitzan Horowitz de la partidul de stânga Meretz, care penalizează utilizarea terapiei de conversie. 'Este un moment istoric', a salutat Nitzan Horowitz, el însuşi homosexual declarat, relatează France Presse.

Niciun studiu cunoscut nu concluzionează că orientarea sexuală poate fi schimbată

Intitulat 'Legea psihologilor', textul ce prevede că unui 'psiholog i se poate retrage licenţa pentru o perioadă de cel puţin cinci ani' dacă practică terapia de conversie trebuie să fie supus totuşi la trei lecturi suplimentare în Knesset (parlament) înainte de a fi trecut. Utilizarea şocurilor electrice când subiecţii văd imagini ale relaţiilor homosexuale şi injecţia de testosteron sunt printre cele mai controversate tehnici ale acestor terapii practicate în special în Statele Unite, dar şi în Europa.

Niciun studiu cunoscut nu concluzionează că orientarea sexuală poate fi schimbată. Cu toate acestea, s-a dovedit ştiinţific că astfel de 'terapii' pot duce la depresie, tulburări anxioase, pierderea senzaţiei sexuale şi un risc crescut de suicid, notează AFP.

'Terapiile de conversie' sunt 'degradante şi discriminatorii'

'Terapiile de conversie' sunt 'degradante şi discriminatorii', a declarat recent Victor Madrigal-Borloz, un expert independent al ONU, solicitând interdicţia lor la nivel mondual.

'Atunci când sunt efectuate cu forţa, ele reprezintă şi o violare a interzicerii torturii şi relelor tratamente', a adăugat expertul, care a colectat date şi mărturii în aproximativ 100 de ţări în ultimele luni. Israelul este considerat unul dintre pionierii drepturilor LGBT, iar 'terapiile de conversie' au fost recunoscute de Ministerul Sănătăţii israelian ca dăunătoare pentru cei care sunt supuşi la ele, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel