EXCLUSIV  Locurile pentru românii de pretutindeni, ocupate anual la ASE. "Ocupăm ce e repartizat de la Minister şi mai cerem şi suplimentare"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

A început admiterea la ASE, sesiunea de vară 2023. Nicolae Istudor, rectorul ASE, a venit cu anunţuri la interviurile DC NEWS. 

"Ocupăm anual, fără doar şi poate, locurile de la românii de pretutindeni. Ce avem repartizat de la Minister ocupăm, iar spre toamnă chiar mai şi cerem suplimentarea locurilor. E vorba de cetăţenii români care vin din afara ţării, sunt locuri speciale pentru ei. Aşa cum au locuri speciale şi persoanele cu dizabilităţi, cetăţenii de etnie rromă. 

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu locurile destinate domeniilor prioritare. Şi e foarte bine că MInisterul a identificat locurile prioritare. Noi, spre exemplu, avem un deficit către Cibernetică şi Economie Agroalimentară, fiind cele două domenii prioritare din strategia de dezvoltare a României. Locurile prioritare care se atribuie noi acolo le direcţionăm", a declarat Nicolae Istudor la DC NEWS. 

Se anunţă o schimbare la Cibernetică

"La Facultatea de Cibernetică, dorim să introducem admiterea ca pe vremuri - pe bază de bibliografie - la fel ca la Drept. La Drept, suntem obligaţi să o facem pentru că trebuie să ne aliniem la ce se întâmplă în celelalte facultăţi de Drept din universităţile tradiţionale. Mergem cu o generaţie aşa cum a fost la început, după care vom avea o admitere destul de riguroasă. Marţi, vom adjudeca în ce sens trebuie să modificăm metodologia de admitere, astfel încât absolvenţii de BAC să ştie cu un an înainte", a anunțat rectorul ASE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel