Locotenentul protestatar din Piața Universității a învins Armata la ICCJ, după ce a fost exclus pentru că a protestat în uniformă

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat, miercuri, câștig de cauză locotenentului Gheorghe Alexandru, dat afară din Armată după ce a protestat îmbrăcat în uniformă, în Piața Universității, în iarna anului 2012.

În urma deciziei ICCJ, Ordinul ministrului Apărării Naționale dat în februarie 2012 este anulat, iar locotenentul va fi reîncadrat în Armată, urmând ca MApN să îi achite toate salariile din urmă, cu dobânda legală până la data achitării efective. 

Instanța Supremă a înlocuit sancțiunea trecerii sale în rezervă cu cea a amânării timp de doi ani a înaintării in grad.

Informațiile au fost prezentate în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3.

Iata soluția dată de ÎCCJ: 

„Decizia nr. 3117/02.07.2014. Admite recursul declarat de reclamantul Gheorghe Alexandru împotriva sentinței civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curții de Apel București – Secția a VIII-a, de contencios administrativ și fiscal. Modifică sentința atacată. Admite, în parte, acțiunea, în sensul că anulează Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apărării Naționale. Înlocuiește sancțiunea trecerii în rezervă cu sancțiunea amânării înaintării în gradul următor pe timp de doi ani. Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naționale. Obligă pârâtul să-i plătească reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezervă și până la reintegrarea efectivă, cu dobânda legală până la data achitării efective. Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiată. Obligă intimatul la plata sumei de 1.000 lei către recurent, reprezentând cheltuieli de judecată, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabilă. Pronunțată, în sedință publică, astăzi 2 iulie 2014”.

Vezi și: MApN: Statul Major a luat la cunoştinţă "cu consternare" de activităţile Lt. Gh. Alexandru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel