Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, prezent la Hunedoara

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, va merge, joi, 12 martie, la Hunedoara, pentru a participa la ședința Comisiei de Dialog Social organizată de Instituția Prefectului Județului Hunedoara.

Ordinea de zi a ședinței cuprinde mai multe teme printre care: Proiectul legii salarizării personalului bugetar; dificultăţi privind finanţarea învăţământului preuniversitar prin sistemul „finanţare/elev", precum și alte probleme de interes local. 

Referitor la persoanele disponibilizate de la Societatea Comercială Complexul Energetic Hunedoara – S.A, acestea vor beneficia de măsurile de protecție socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, potrivit Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și alte măsuri, care a fost adoptată în ședința de Guvern de miercuri. Astfel, prin derogare de la prevederile art. 10 din Ordonanța Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 168/2014, cu modificările și completările ulterioare, venitul lunar de completare prevăzut de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.36/2013 privind aplicarea în 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, aprobată cu completări prin Legea nr. 259/2013, se acordă și persoanelor disponibilizate de la Societatea Comercială Complexul Energetic Hunedoara – S.A și Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia – S.A..

Andrei Gerea: Concedieri la Complexul Energetic Hunedoara, după restructurare

Cele două societăți se află în dificultate și continuă să înregistreze pierderi, fiind angajate în proces de restructurare și privatizare. Aceste societăți nu sunt reclasificate în sectorul administrației publice conform listei publicate de Institutul Național de Statistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel