Limbajul secret al câinelui, învață să îl înțelegi și tu. Unele gesturi fac mai mult decât 1.000 de cuvinte

Limbajul secret al câinelui, învață să îl înțelegi și tu. Unele gesturi fac mai mult decât 1.000 de cuvinte / Foto: Pixabay, de Winsker
Limbajul secret al câinelui, învață să îl înțelegi și tu. Unele gesturi fac mai mult decât 1.000 de cuvinte / Foto: Pixabay, de Winsker

Află în articol cum poți înțelege limbajul câinilor.

Limbajul facial și corporal al câinelui poate spune multe despre cum se simte, scrie mypetandi.elanco.com.

Din păcate, nu putem citi mintea unui câine și nu putem ști ce emoții și sentimente trăiește, așa că trebuie să ne bazăm pe semnele din comportamentul său, așa-numitul limbaj al corpului. Acest lucru poate fi util în special dacă comportamentul câinelui se schimbă brusc. În acest articol, vom analiza la cele mai comune semne care pot indica că ceva s-a întâmplat sau a mers prost.

Cum arată un câine fericit și relaxat


Cum să interpretezi limbajul expresiilor faciale și al gesturilor la un câine? Să începem cu limbajul corpului unui câine fericit. Un astfel de câine arată relaxat și nestresat. Gura lui este deschisă, urechile sunt într-o poziție normală, ochii lui sunt calmi. Și, bineînțeles, o coadă care se mișcă în stânga și în dreapta este un semn al unui câine fericit (deși puțin mai târziu vom explica că acest gest nu înseamnă întotdeauna fericire).

Atunci după ce semne îți poți da seama că un câine este trist, nervos sau furios? Mai jos este o listă a unora dintre indicatorii caracteristici acestor câini și ce înseamnă exact fiecare.

Ochii

Ochii par mai mari decât de obicei: ochii unui câine pot părea mari fie atunci când se simte amenințat, fie atunci când câinele este agitat sau agresiv.

Ochii pe jumătate deschiși: Uneori, câinii care nu se simt bine pot miji.

Urechi

Urechile ridicate și ascultând: acesta este de obicei un semn că animalul este alert și gata de acțiune. Își îndreaptă urechile spre ceea ce îl interesează. Poate fi, de asemenea, un semn de agresivitate.

Urechile lăsate înapoi, întinse: dacă urechile sunt ușor întinse și apăsate, atunci cel mai probabil câinele este pur și simplu prietenos. Dar dacă urechile sunt complet lipite de cap, atunci cel mai probabil câinele este speriat sau se înclină, arată smerenie.

Gura și dinții

Căscat: Desigur, asta ar putea însemna că este obosit! Dar dacă un câine căscă mult, poate însemna și că este stresat.

Linge buzele cu limba și creșterea producției de salivă: Mulți câini fac asta mult, nu este un secret, dar dacă își linge buzele o dată și apoi din nou și din nou, atunci acesta poate fi un semn de nervozitate sau stres.

Gura este bine închisă: acesta este de obicei un semn de pregătire pentru un fel de acțiune.

Dinții sunt descoperiți, iar câinele mârâie: de regulă, așa îi spune câinele unei persoane sau altui animal să nu se apropie. Un câine care își semnalează intenția de a acționa agresiv își strânge buzele, expunându-și astfel dinții, în timp ce partea superioară a botului este încrețită.

Mușcături ciupituri cu dinții: Acesta este un avertisment clar pentru tine sau alt animal de a te îndepărta și, de obicei, înseamnă că câinele se simte amenințat. Cu toate acestea, este un element caracteristic al comportamentului cățeilor. Pentru a împiedica câinele să se comporte astfel ca adult, este necesar să dezobișnuiți cățelul să muște de la o vârstă fragedă.

Prinderea cu dinții și ținerea în gură: această intenție de a vătăma este caracteristică unui câine agresiv care atacă sau unui câine turbat. Dacă câinele dumneavoastră prezintă aceste semne, se recomandă să consultați un medic veterinar, precum și un îngrijitor profesionist de câini.

Coada


Stă cu coada între picioare: Această poziție a cozii înseamnă că câinele tău este inconfortabil, nervos sau se teme de ceva.

Coada este ținută sus: de obicei, această poziție sugerează că câinele fie se simte foarte încrezător, fie emoționat.

Își mișcă coada: interpretarea depinde de mai mulți alți factori, așa că ar trebui să fie evaluați cuprinzător. Dacă câinele este relaxat sau entuziasmat, acesta este un semn de fericire. Dacă câinele se află într-o postură defensivă și botul său este încordat, iar clătinarea cozii este însoțită de lătrat repetat, atunci aceasta înseamnă că el este prea furios și nu ar trebui să vă apropiați de el.

Postura


Câinele este înghețat pe loc: câinele își asumă această postură atunci când evaluează situația și decide ce să facă: să fugă sau să lupte.

Câine cocoșat / înlănțuit: asta înseamnă că este fricos sau supus. Apropo, un câine se va comporta astfel în fața unui câine dominant.

Un câine care stă în picioare, cu încredere, cu pieptul deschis: un semn că patrupedul este foarte asertiv sau agresiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel