Lidl Irlanda va oferi gratuit produse de igienă feminină. „Period poverty”, un fenomen social

Pexels
Pexels

În Irlanda, zeci de mii de femei nu își permit produsele necesare în timpul menstruației. Lidl va oferi lunar un voucher pentru produsele de igienă feminină. 

Lidl Irlanda va oferi adolescentelor și femeilor produse de igienă feminină în mod gratuit pentru a combate fenomenul „period poverty”, multe dintre femeile din Irlanda sau Marea Britanie neputând să își permită prețul tampoanelor și absorbantelor. În comunicatul remis luni, Lidl a evidențiat faptul că este un pionier în rândul marilor retaileri, fiind primul supermarket care a pornit o astfel de inițiativă, scrie CNN

Prin intermediul aplicației Lidl Plus, începând de pe 3 mai, orice femeie rezidentă a țării va primi lunar un cupon pentru o cutie cu absorbante. Inițiativa se limitează la 168 de magazine la nivelul Irlandei. 

Femeile fără adăpost, vizate de campania Lidl

De asemenea supermarketul va dona către The Simon Communities, o asociație de caritate pentru persoanele fără adăpost, produse necesare igienei din timpul menstruației. Aceștia doresc să se asigure că femeile fără adăpost care nu au acces la un smartphone pot beneficia de minimul necesar de care au nevoie.

„De când am aflat de problema aceasta din Irlanda, am considerat că noi, un retailer destinat familiilor, putem acționa în interesul comunităților și să susținem adolescentele și femeile care sunt afectate de lipsa de produse de igienă feminine la prețuri accesibile”, se arată în comunicatul Lidl Irlanda. 

Un raport al Departamentului Irlandez de Sănătate a scos în evidență faptul că aproximativ 85.000 de femei nu își permit lunar produsele necesare în timpul menstruației. Cele mai riscante subcategorii sunt femeile fără adăpost și cele care au o dependență. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel