EXCLUSIV  Lider ALDE: Eșec pe toate planurile. Cifrele sunt catastrofale

La ședința săptămânală a Filialei ALDE Buzău, președintele Mihai Cristescu a prezentat strategia politică a partidului la nivel județean începând cu 1 septembrie.

O altă problemă care frământă conducerea Filialei ALDE Buzău este legată de "Starea economiei românești" în timpul guvernării Cioloș, temă pe care președintele Filialei ALDE Buzău Mihai Cristescu a dorit să o aducă la cunoștința opiniei publice.

"Mandatul Guvernului Cioloș este unul caracterizat de eșec pe toate planurile – agricultură, sănătate, iar cel mai grav, în privința economiei. (...) Așa cum se poate vedea la ora actuală, economia în această perioadă, în loc să continue trendul pozitiv, a stagnat. Evoluția pozitivă din primele luni despre care se vorbea era una din inerție, care venea din guvernarea trecută, în urma măsurilor adoptate în 2015. (...) Cifrele acestui Executiv în privința economiei sunt catastrofale. (...) În ceea ce privește afirmațiile premierului potrivit cărora introducerea măsurilor de relaxare fiscală de la 1 ianuarie 2017, așa cum sunt ele prevăzute în Codul Fiscal, trebuie discutată cu partidele, deoarece există riscul depășirii deficitului, prim-ministrul pierde din vedere faptul că aceste discuții au fost purtate de către partidele politice", a zis șeful ALDE conform DC News.

[citeste si]

"Tehnocrații și-au arătat limitele în toate domeniile, în special în ceea ce privește situația economică a țării. Aceasta e limita lor - incapactitatea de a administra o țară, de a o menține pe linia de plutire. După 9 luni să spui că există riscul depășirii deficitului bugetar la peste 3% arată incapacitate guvernamentală. (...) Guvernul Ciolos tremură în fața recomandărilor FMI și se pleacă în fața șefilor fondului de fiecare dată când aceștia trimit avertismente. Dacă FMI a spus nu măsurilor de relaxare fiscală, guvernul Cioloș se face preș în fața acestei instituții fără a se gândi la consecințele pe care le au asupra românilor", a mai zis Mihai Cristescu.

Încasările la bugetul de stat

"Un alt aspect important pentru economia României este cel referitor la încasările la bugetul de stat. Anul trecut, România a reușit performanța de a încheia pe excedent bugetar, lucru care a permis guvernului din care ALDE a făcut parte să ia o serie de măsuri de relaxare fiscală în beneficiul românilor. După 9 luni de guvernare tehnocrată, tot acel excedent lăsat de guvernul din care am făcut parte a fost anulat. În numai câteva luni de zile guvernarea tehnocrată și-a arătat limitele. Între veniturile pe care și le-a programat guvernul Cioloș la buget în primul semestru și ce a reușit Ministerul Finanțelor să aducă este o diferență de 3,9 miliarde de lei, adică aproape 1 miliard de dolari. ", a punctat liderul ALDE.

În încheierea dezbaterii Mihai Cristescu a spus: "Îngrijorător este faptul că, pentru aceste cifre dezastruoase, cei din PNL aplaudă guvernul Cioloș și speră să îl mențină și după alegerile parlamentare. o Celor din PNL nu le pasă că orice prelungire a actualei guvernări nu este decât în detrimentul României. Este inexplicabil cum PNL aplaudă cu atâta fanatism un guvern al eşecului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel