LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. GOOGLE celebrează 186 de ani de la NAȘTEREA lui LEV TOLSTOI printr-un LOGO SPECIAL

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. GOOGLE celebrează azi 186 de ani de la nașterea scriitorului rus LEV TOLSTOI. GOOGLE îi dedică un LOGO SPECIAL lui LEV TOLSTOI, autor al celebrelor romane "Război şi Pace" şi "Anna Karenina", și considerat unul dintre cei mai importanți romancieri ai lumii.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. LEV TOLSTOI s-a născut pe 9 septembrie 1828, pe moșia Iasnaia Poliana din Rusia. Cunoscutul scriitor a încetat din viață în data de 20 noiembrie 1910, la Astapovo.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Alături de Fiodor Dostoievski, LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai importanți și de seama reprezentanți ai "vârstei de aur a literaturii ruse", începută în 1820, cu primele scrieri ale lui Pușkin și terminată în 1880, cu ultimele lucrări ale lui Dostoievski, potrivit stirileprotv.ro.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Cele mai iubite și cunoscute romane ale lui LEV TOLSTOI sunt "Război și pace" și "Anna Karenina". Cele două opere au avut o mare influență în dezvoltarea romanului pe plan mondial.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Credințele și idelile filozofice și eseistice ale lui LEV TOLSTOI sunt cunoscute sub denumirea de "tolstoism".

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Adâncimea viziunii, acuitatea observației sociale și psihologice, sentimentul tragicului și omenescului - prin toate acestea s-au făcut remarcate operele lui LEV TOLSTOI, care au ajuns până acum la milioane de cititori din întreaga lume.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Pe lângă cariera de romancier, LEV TOLSTOI s-a impus în epocă și ca eseist și dramaturg, dar și ca reformator în domeniul educației. LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai cunoscuți membri ai familiei TOLSTOI, o familie rusească veche și aristocrată.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Spre sfârșitul vieții, LEV TOLSTOI s-a impus și ca fervent comentator al invățăturilor lui Hristos, în sensul lor social, pacifist și nemediat de vreo putere lumească.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Ideile lui LEV TOLSTOI despre rezistența nonviolentă - idei expuse în opere precum "Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru" - au avut un profund impact asupra unor personalități importante în istorie, ca Martin Luther King sau Ghandi.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. LEV TOLSTOI a murit în data de 20 noiembrie 1910, certat cu Biserica Ortodoxă și doborât de pneumonie. Aristocratul LEV TOLSTOI a avut parte de o înmormântare simplă.

LEV TOLSTOI. LOGO GOOGLE. Efigia lui LEV TOLSTOI a fost imprimată pe o moneda rusească din aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel