Legi Justiţie. Tăriceanu, declaraţii de ultimă oră

Călin Popescu-Tăriceanu a spus, marţi, referindu-se la Legile Justiţiei, că este important "să ne ducem la bun sfârşit acest angajament".

„Pentru noi, pentru ALDE, în această sesiune parlamentară, cel mai important obiectiv este trecerea acestui pachet de legi prin Parlament”, a spus, marţi, 17 octombrie, Călin Popescu-Tăriceanu.

„În cazul în care calendarul va avea o prelungire prea mare, care ne va face să depăşim sfârşitul anului, atunci – cu cea mai mare probabilitate -, proiectul va fi asumat de Coaliţia majoritară şi depus în Parlament, astfel încât să putem avansa mai repede, ţinând cont că Ministerul Justiţiei a făcut deja partea de dezbatere publică”, a precizat Tăriceanu, care a spus că, miercuri, va discuta cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Am văzut proiectul înainte de a fi trimis la CSM. Am urmărit cu mare atenţie dezbaterea publică, diferite propuneri, sugestii, sunt la curent cu toate subiectele de interes public", a declarat Tăriceanu.

[citeste si]

„Am susţinut că numirea procurorilor trebuie să fie depolitizată, de aceea am propus ca CSM-ul să fie cel care să facă numirile, evitând factorul politic care este în prezent preşedintele”, a spus, în aceeaşi intervenţie, preşedintele ALDE, care a punctat că „Inspecţia Judiciară trebuie luată de la CSM, pentru că nu poate fi, în acelaşi timp, şi arbitru şi jucător”.

Totodată, Tăriceanu a confirmat că a cerut „experţilor care lucrează în Senat pe probleme de drept constituţional să facă o analiză a acestei situaţii. Când voi avea propunerea finală şi concluziile privind oportunitatea sesizării Curţii Constituţionale, vă voi anunţa. Cel mai probabil, zilele următoare, nu va dura foarte mult”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel