Legi Justiţie: Tăriceanu: Cetăţeanul a avut de suferit

Călin Popescu Tăriceanu a spus, marţi, la Deva, că prin legile de reformă ale justiţiei se urmăreşte corectarea derapajelor din sistem.

"Urmărim să corectăm toate excesele, toate abuzurile şi toate derapajele care s-au produs în ultimii ani, din ce în ce mai mult, în justiţie şi care au afectat - sigur, poate cele mai vizibile cazuri au fost legate de unii oameni politici, dar nu numai - eu cred că este important să ne gândim la simplul cetăţean care a avut de suferit de pe urma modului defectuos de funcţionare a justiţiei.

Lipsa controlului în funcţionarea justiţiei, ineficienţa Inspecţiei Judiciare, care a devenit acum mai evidentă decât oricând, a făcut posibilă această situaţie nedorită în funcţionarea justiţiei", a afirmat Tăriceanu.

El a arătat că prin scoaterea preşedintelui din procesul de numire a procurorilor s-a urmărit eliminarea influenţei politicului în justiţie. "Nu în ultimul rând, este vorba despre influenţa politicului în justiţie (...), lucru care pe mine m-a făcut să susţin necesitatea modificării procedurilor de numire a procurorilor prin scoaterea factorului politic din acest mecanism, mă refer la scoaterea preşedintelui din mecanismul de numire a procurorilor", a explicat preşedintele Senatului.

El a menţionat că proiectul de lege propune mai multe alte lucruri, printre care se numără separarea carierei judecătorilor de cea a procurorilor, precum şi asigurarea unei independenţe mărite pentru judecători.

[citeste si]

Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat, marţi, la Deva pentru a-l susţine în campania electorală pe candidatul ALDE, Ioan Ovidiu Popa, la funcţia de primar al oraşului, cu prilejul alegerilor parţiale din 5 noiembrie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel