Legi Justiție, modificări. Toader, anunț în ședința de Guvern

Ministrul Tudorel Toader i-a solicitat în debutul ședinței de azi de la Guvern, ministrului Tudorel Toader să ofere detalii cu pachetul de modificare a legii Justiției.

Tudorel Toader susține că a înaintat adresa pentru modificarea legilor către CSM. El a precizat că azi va ajunge pachetul la CSM, urmând să aștepte avizul. În funcție de deciza CSM, ministrul Justiției va înainta pachetul, modificat sau nu, către premier și mai apoi Parlament.

”Astăzi dimineață eram la ministerul de Justiție. Am semnat adresa de înaintare către CSM, nu știu dacă a ajuns, dar azi ajunge sigur la CSM pentru avizare.

Așteptăm avizul CSM, care știm ca e consultativă. În spațiul public e o dezbatere foarte largă pe marginea acestui paceht. CSM are aviz consultativ și nici procurorii, nici judecătorii nu îl pot da seperat, ci în plen. În plen se va da avizul la proiectul pentru modificarea legii Justiției. 

De îndată ce primim avizul de la CSM, vedem modelul pe care îl putem reține, prezentăm proiectul în Guvern, după care își urmează cursul firesc la Parlament”, a declarat Tudorel Toader în ședința de Guvern.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel