Legea marțială, introdusă în Nagorno-Karabakh

Legea marțială, introdusă în Nagorno-Karabakh
Legea marțială, introdusă în Nagorno-Karabakh

În Nagorno-Karabakh a fost intrudusă legea marțială.

Legea marțială a fost introdusă în așa-zisa Republică Nagorno-Karabakh (NKR), nerecunoscută, scrie Interfax.

„La 26 martie, președintele Republicii Artsakh (Nagorno-Karabah n.r.) Arayik Harutyunyan a semnat un decret privind restrângerea temporară a drepturilor și libertăților în condițiile legii marțiale declarate pe teritoriul Republicii Artsakh. ", a raportat serviciul de presă al șefului rapoartelor NKR.

În perioada legii marțiale, dreptul la libertatea de întrunire este limitat, grevele și alte evenimente sunt interzise, ​​iar activitatea organizațiilor implicate în propagandă sau alte activități îndreptate împotriva capacității de apărare și securitate este suspendată.

„Responsabilitatea de a asigura aplicarea restricțiilor temporare ale drepturilor și libertăților stabilite prin acest decret revine Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Național de Securitate al Republicii Artsakh”, se arată în același comunicat.

I s-a cerut ajutorul lui Putin


Sâmbătă, liderii din Nagorno-Karabakh i-au cerut președintelui rus Vladimir Putin să mărească numărul de militari ai contingentului rus "de menținere a păcii" din Nagorno-Karabah, dar și echipamentul militar. Autoritățile din Nagorno-Karabakh susțin că recentele „acțiuni ale Azerbaidjanului nu permit o viață cotidiană pașnică”, cerând „măsuri suplimentare pentru asigurarea securității”. 

Vladimir Putin a avut conversații telefonice cu prim-ministrul armean Nikol Pashinyan cu o zi înainte, dar și alaltăieri, în cadrul cărora s-a discutat despre situația din Nagorno-Karabah.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan, reacție



Ministerul armean de Externe a raportat ieri că forțele armate azere au încălcat linia de contact a Nagorno-Karabah în zona de responsabilitate a misiunii ruse de menținere a păcii și au ocupat satul Parukh din regiunea Askeran din NKR.

Între timp, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a negat informațiile despre un incident armat în zona de desfășurare a contingentului rus de menținere a păcii în Nagorno-Karabah. Ministerul Apărării a remarcat că unitățile armatei azere continuă procesul de clarificare a pozițiilor și punctelor de desfășurare fără utilizarea forței.

Ministerul armean de Externe a cerut contingentului rus de menținere a păcii din Nagorno-Karabah să realizeze întoarcerea trupelor azere la pozițiile inițiale. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a acuzat formațiunile armene că au încercat să comită sabotaj împotriva unităților armate din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel