Urmărește emisiunea live


Regimul Putin amenință liderii companiilor cu pușcăria. În Duma de la Moscova se cer 10 ani de închisoare pentru cei care pun în aplicare "sancțiunile anti-ruse”

Foto: Duma.gov.ru
Foto: Duma.gov.ru

Duma de Stat analizează un proiect de lege controversat care prevede până la 10 ani de închioare pentru cei care pun în aplicare "sancțiunile anti-ruse".

Duma de Stat a introdus luni amendamente controversate la Codul Penal, care prevăd până la 10 ani de închisoare pentru cei care pun în aplicare "sancțiunile anti-ruse". Pavel Krasheninnikov, președintele Comisiei pentru construirea statului și legislației, care a devenit autorul inițiativei împreună cu un grup de deputați și senatori, a declarat reporterilor despre acest lucru, scrie Interfax.

"Pentru a preveni deteriorarea situaţiei economice din ţară, propunem modificarea Codului Penal al Federaţiei Ruse. Considerăm o astfel de măsură justificată", a spus Krasheninnikov.

Potrivit inițiativei, partea a 2-a a articolului 201 din Codul penal al Federației Ruse privind ”Abuzul de putere” se propune să fie completată cu o regulă privind acțiunile întreprinse pentru a pune în aplicare decizia unui stat străin de a impune măsuri restrictive împotriva Rusia. Prin urmare, cei din Rusia nu au voie să respecte aceste sancțiuni.

Ce pedepse sunt prevăzute

Executarea sancțiunilor în Federația Rusă se pedepsește cu o amendă de până la 1 milion de ruble sau în cuantumul venitului persoanei condamnate pe o perioadă de până la cinci ani sau cu muncă forțată până la cinci ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții timp de până la trei ani. Această infracțiune va fi, de asemenea, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții până la trei ani, a spus Krasheninnikov.

Companiile rusești refuză să colaboreze cu cei sancționați de UE și SUA

Potrivit acestuia, o serie de companii rusești, inclusiv cele cu participare de stat, dintr-un motiv sau altul, refuză să lucreze cu bănci și întreprinderi care sunt deja sancționate, pentru că le este ”frică” să fie și ele sub sancțiuni.

”Evident, unul dintre scopurile sancțiunilor externe este destabilizarea economiei interne a Rusiei, „împingerea” campaniilor interne una împotriva celeilalte”, a spus șeful comitetului.

Declarații halucinante

Acesta a continuat seria declarațiilor halucinante și a dat de înțeles că sancțiunile sunt responsabilitatea statelor străine, nu a Rusiei.

El consideră că „impunerea și respectarea sancțiunilor de către state străine sau uniuni ale statelor străine este responsabilitatea acestor state și uniuni, precum și a funcționarilor acestora”.

”Cu toate acestea, dacă cineva din interiorul Federației Ruse decide să restrângă drepturile și libertățile cetățenilor Federației Ruse, persoanelor juridice, organisme sau organizații, atunci aceste persoane ar trebui să fie trase la răspundere penală”, a spus Krasheninnikov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel