EXCLUSIV  Lazăr vrea să provoace o mutare la MAI. ”Guvernul nici nu mai are ce să ne taie!”

Gigel Lazăr
Gigel Lazăr

Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, a vorbit despre lipsa de finanţare a programelor antidrog şi a transmis un mesaj către guvernanţi legat de Agenţia Naţională Antidrog. 

Întrebat dacă tăierile de fonduri anunţate de către Guvern vor afecta şi politicile antidrog, Gigel Lazăr a declarat că s-au alocat atât de puţini bani pentru aceste programe în ultimii ani, încât nu prea mai e nimic de tăiat.  

"Din fericire, între ghilimele, în materie de antidrog nu prea are ce să afecteze, pentru că timp de 12 ani, Guvernul României care, deşi a alocat 16,6 milioane de euro pe hârtie, în realitate nu a alocat decât 30.000 de euro. Deci nu prea are de unde să mai taie. În materie de autorităţile locale care au obligaţii clare referitor la finanţare şi logistică, în 15 ani nu au alocat nici măcar un fir de păr organizaţiilor teritoriale ca să aplice strategia. Adică minunea pentru federaţie ar fi să vedem că autorităţile respectă legea", a declarat Gigel Lazăr.

Preşedintele FNA a afirmat şi că susţine ca Agenţia Naţională Antidrog să treacă de la MAI la Parlament.  

”În altă ordine de idei, avem şi un mesaj către MAI: FNA are capacitatea de a înţelege şi motivele pentru care de-a lungul acestor 15 ani au ignorat şi persiflat Agenţia Naţională Antidrog, lăsând-o fără resursele financiare şi umane necesare pentru desfăşurarea programelor, dar în aceeaşi măsură le putem comunica faptul că avem, ca societate civilă, resursele pentru a milita şi a contribui la trecerea Agenţiei în subordinea Parlamentului României", a declarat, pentru DC News, Gigel Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel