Augustin Lazăr, eveniment cu 70 de invitaţi la Parchetul General

Augustin Lazar
Augustin Lazar

În cursul zilei de 25 octombrie 2018, Ziua Justiției Civile, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost marcat acest moment simbolic pentru spațiul judiciar european prin organizarea unui eveniment la care au participat 70 de tineri, deopotrivă elevi, studenți și auditori de justiție.

Din partea Ministerului Public au fost prezenți procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, prim-adjunctul procurorului general, Laura Oprean, procuror Adriana Șandru, consilier al procurorului general, Romulus Varga, procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică, Gheorghe Cosneanu, procuror șef al Secției parchetelor militare, și Antonia-Eleonora Constantin, procuror șef al Secției judiciare.

A fost prezentată Galeria procurorilor generali

În cadrul evenimentului, procurorul general, Augustin Lazăr, a prezentat Galeria procurorilor generali, prezentând istoria instituției Ministerului Public, de la înființarea sa până în prezent. De asemenea, au fost prezentate structura și modul de funcționare al Ministerului Public, atribuțiile diferitor structuri din cadrul parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și specificul activității de urmărire penală și a rolului procurorului în procesul civil.

Întâlnire interactivă

Întâlnirea a fost una interactivă, participanții formulând întrebări cu privire la diverse aspecte legate de activitatea instituției la care au răspuns procurorii prezenți. La finalul întâlnirii, participanților le-a fost prezentată biblioteca Ministerului Public și Centrul de presă.

Decizia de a celebra în fiecare an, la data de 25 octombrie, Ziua Europeană a Justiției Civile în întreaga Europă a fost luată la 5 iunie 2003 de către Consiliul Europei şi Uniunea Europeană, obiectivul principal fiind acela de a sublinia că justiția este un serviciu aflat în slujba cetățenilor, un mijloc de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale în cadrul procedurilor judiciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel