Lazăr Comănescu: Toată suflarea românească este alături de prietenii noştri francezi

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat vineri, la Digi 24, că i-a transmis personal condoleanţe omologului său francez pentru victimele atentatului de la Nisa şi l-a asigurat de susţinerea României.

Comănescu se află alături de ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, la Summitul ASEM (Europe-Asia Meeting). Ministrul român a adăugat că l-a asigurat pe oficialul francez de sprijinul României.

'I-am transmis (ministrului francez de Externe - n.r.) personal condoleanţe pentru victime', a spus Comănescu. 'Toată suflarea românească este alături de prietenii noştri francezi în aceste momente teribile. Într-un an, Franţa e confruntată pentru a treia oară cu acte de asemenea brutalitate', a afirmat el. Oficialul român a vorbit despre faptul că printre răniţii din atentat se află şi doi români care locuiesc în Franţa. 'Din păcate, se pare că printre persoanele rănite (...) există doi cetăţeni români care trăiesc în Franţa şi care sunt răniţi şi sunt îngrijiţi în spitalele de la Nisa', a declarat Lazăr Comănescu. El i-a asigurat pe români de sprijinul permanent al MAE în Franţa. 'Serviciul nostru este permanent, Ambasada la Paris, Consulatul la Marsilia. Toate canalele sunt în funcţiune', a subliniat şeful diplomaţiei române.

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulţime şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie, s-a soldat cu 84 de morţi şi zeci de răniţi, dintre care 18 sunt în stare de 'urgenţă absolută', potrivit unui nou bilanţ al guvernului, prezentat vineri dimineaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel