Urmărește emisiunea live


Lazăr: Am zeci de sesizări la Inspecţia Judiciară

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr a afirmat, miercuri seară, că de-a lungul carierei sale a fost denunţat doar de cei pe care i-a cercetat, precizând că din 2017 are câteva zeci de sesizări la Inspecţia Judiciară şi la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. 

"Eu ştiu că sunt un magistrat cinstit al Ministerului Public şi de-a lungul carierei mele profesionale m-au denunţat doar cei pe care i-am cercetat. Mulţi m-au denunţat că am comis diverse abuzuri împotriva lor, dar după ce s-au făcut verificările respective s-a constatat ca totul este în regulă", a declarat Augustin Lazăr la Realitatea TV. El a adăugat că în 37 de ani de carieră judiciară nu a fost cercetat disciplinar. 

"S-au făcut doar verificări, cum se spune, verificări prealabile şi nu am ajuns niciodată la cercetare disciplinară, pentru că nu au fost indicii temeinice că aş fi săvârşit vreo abatere disciplinară. Mereu am respectat adevărul şi onoarea de magistrat public şi degeaba se tot agită ei să îmi pună în sarcină diverse acuze, că sunt cu atât mai ridicoli cu cât se leagă de un om care nu a avut nici măcar un avertisment în 37 de ani de activitate profesională", a spus Lazăr. 

"Am vreo 30 de sesizări pe la Inspecţia Judiciară"



Procurorul general a precizat totodată că din 2017 are câteva zeci de sesizări la Inspecţia Judiciară şi Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. "Din 2017, la zi, am vreo 30 de sesizări pe la Inspecţia Judiciară şi nu ştiu câte zeci de denunţuri la Secţia Specială. Fiecare poate să facă pe denunţătorul, că le permite... Ei bine, nu ştiu un lucru: din materialitatea actelor poţi să îţi dai seama şi de intenţia frauduloasă a cuiva, intenţia rea de a aduce pe cineva în faţa organului judiciar", a menţionat Augustin Lazăr. 

Precizare cu privire la cazul disidentului anticomunist


Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un presupus refuz al său de a elibera un disident anticomunist în anii '80, Lazăr le-a catalogat drept "grosolănii", adăugând că procurorul nu avea contact cu condamnatul din penitenciar. "Este o grosolănie să spui că procurorul închidea sau deschidea pe cineva în penitenciar, că modifica mandatul de executare a pedepsei, la care umbla doar judecătorul. Printre cele 50-60 de dosare, era posibil să fie şi o persoană ca domnul Filip şi condiţiile erau verificate în acelaşi mod la toate persoanele, indiferent de ce condamnare aveau. Procurorul nu avea contact cu condamnatul din penitenciar, iar comisia era la grefa penitenciarului. Îmi exprim regretul pentru drama acestui om despre care acum am auzit, pe care nu l-am cunoscut. Se vede că a suferit nevinovat. El avea o condamnare dată de un tribunal militar şi se afla la Aiud în executarea unei pedepse. Regret că drama acestui om, un disident politic care a crezut în convingerile sale şi a fost un om de onoare, a fost folosită de oameni interesaţi, pentru a ataca Justiţia, Ministerul Public, procurorul general", a spus Augustin Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel