Lavazza cumpără Mars Drinks

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Lavazza, cel mai mare producător italian de cafea, a anunţat luni achiziţionarea Mars Drinks, divizie a producătorului american de dulciuri Mars Inc, pentru a-şi extinde prezenţa pe plan internaţional, transmit DPA şi Reuters. 

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost date publicităţii dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că valoarea de antrepriză pentru Mars Drinks este de aproximativ 650 de milioane de dolari. Băncile BNP Paribas, Intesa Sanpaolo şi UniCredit au acordat Lavazza un credit de 400 de milioane de euro pentru achiziţionarea Mars Drinks, adaugă sursele. Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare, a informat Lavazza.

Vânzări de 350 de milioane de dolari

Mars Drinks produce aparate de cafea iar anul trecut a avut vânzări anuale de aproximativ 350 de milioane de dolari. Conform acordului, Lavazza va achiziţiona afacerile Mars Drinks din America de Nord, Canada, Japonia şi Europa, inclusiv fabricile din Marea Britanie şi America de Nord. Lavazza este o companie de familie înfiinţată în 1895 iar anul trecut cifra sa de afaceri s-a situat la 1,34 miliarde de euro (1,46 miliarde de dolari). Compania vinde cafea în 90 de state din întreaga lume şi este liderul pieţei italiene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel