EXCLUSIV  “L’Histoire de l’Amour”, al excelentului regizor Radu Mihăileanu, în premieră în cinematografele belgiene

ICR Bruxelles susține prezența regizorului Radu Mihăileanu la cele trei avanpremiere ale noului său lung metraj L’Histoire de l’amour (RO / FR / S.U.A / CA, 2016), în 14 și 15 noiembrie și lansarea oficială în Belgia a filmului în 16 noiembrie. Avanpremierele au loc la noul cinematograf White Cinema din Bruxelles și la cinematografele Sauvenière (Liège) și Caméo (Namur).

L’Histoire de l’amour este primul film al regizorului român realizat în limba engleză, în versiune originală. Pelicula este o adaptare după romanul omonim al scriitoarei americane Nicole Krauss și îi are ca protagoniști, în rolurile principale, pe actorii Gemma Arterton (Alma) și Derek Jacobi (Léo).


L’Histoire de l’amour se desfășoară pe trei planuri și în trei perioade de timp diferite, din anii ʼ30 și până în zilele noastre. Povestea de dragoste simplă, în aparență, devine complexă și cutremurătoare pe măsură ce planurile și perioadele de timp se întrepătrund. A fost odată un băiat, Leo, care iubea o fată, Alma. El i-a promis să o facă să râdă toată viața. Războiul i-a separat – Alma a fugit la New York –, dar Leo a supraviețuit pentru a o regăsi și pentru a-și păstra promisiunea. În zilele noastre, la Brooklyn, Leo, acum un om bătrân, răutăcios și amuzant, trăiește cu amintirea „femeii cea mai iubită din lume“, marea iubire a vieții sale. Din Polonia anilor ʼ30 și până în New York-ul de astăzi, manuscrisul unei cărți L’Histoire de l’amour, va călători peste timp și continente pentru a le uni destinele.

Radu Mihăileanu (n. 1958, la București) este un scenarist și regizor cunoscut, distins cu numeroase premii internaţionale, de-a lungul timpului, pentru filmele sale Trahir (1993), Trenul vieții (1998), Va, vis et deviens (2005), Concertul (2009) și La source des femmes (2011). După ce a participat în juriul mai multor festivaluri, a fost declarat Cavaler al Legiunii de onoare (2013) și Ofițer al ordinului Artelor și Literelor (2014).

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cineaștilor români în spațiul BeNeLux.

Evenimentele sunt organizate de companiile de producție de film Panache Productions, Compagnie Cinématographique și Anga Distribution.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel