Klaus Iohannis pleacă în Turcia. Cu cine se va întâlni

Președintele Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22 - 24 martie, o vizită de stat în Republica Turcia, la Istanbul şi Ankara, unde urmează să se întâlnească cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, cu premierul acestei ţări, Ahmet Davutoglu, dar şi cu diaspora românească, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, la Istanbul, președintele Iohannis va avea o întrevedere cu guvernatorul provinciei, Vasip Şahin şi cu primarul oraşului, Kadir Topbaş, precum şi o întâlnire cu diaspora românească. 

În cea de-a doua zi a vizitei în Turcia, șeful statului se va întâlni, la Ankara, cu omologul său turc Recep Tayyip Erdoğan. 

Programul vizitei va cuprinde şi întrevederi cu preşedintele Marii Adunări Naţionale, İsmail Kahraman, precum şi cu premierul Turciei, Ahmet Davutoğlu.

"Obiectivul general al vizitei Preşedintelui Iohannis vizează consolidarea cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia, semnat în anul 2011. În cadrul discuțiilor oficiale vor fi abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internaţionale şi de securitate, precum cooperarea economică, colaborarea în cadrul NATO și în domeniul militar, aspecte privind dialogul UE-Turcia, cu accent pe problemele migrației", mai precizează sura citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel