Klaus Iohannis, huiduit la TNB: ”La pușcărie!” - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la recepţia organizată la Teatrul Naţional Bucureşti cu ocazia Zilei Unităţii Germaniei. Şeful statului a fost întâmpinat de ambasadorul Germaniei la Bucureşti şi de soţia acestuia, în calitate de gazde ale evenimentului, dar şi de câţiva contestatari, care l-au huiduit şi i-au strigat "la puşcărie", transmite România TV.

Klaus Iohannis a participat la recepţia de la Sala Mare a Teatrului Naţional, alături de mai mulţi demitari ai statului român. În discursul susţinut cu această ocazie, el a declarat că Reunificarea Germaniei, prin căderea Zidului Berlinului, a fost un eveniment care a creat un nou viitor nu doar pentru cei care l-au trăit, ci şi pentru generaţiile viitoare.

"A marcat triumful libertății și democrației asupra dictaturii, sfârșitul unei nedrepte și dureroase divizări și începutul reîntregirii europene. Zidul care a despărțit simbolic națiunea germană și Europa însăși s-a prăbușit, și odată cu el bariera politică ce a separat continentul nostru. Această experiență istorică trebuie să ne aducă mereu aminte, nouă și celor ce vor veni după noi, că teroarea și frica nu pot reprima aspirația spre libertate, că se pot pune granițe, dar nu se pot îngrădi conștiințe, că se pot ridica ziduri, dar nu se pot suprima identități", a declarat Klaus Iohannis în alocuţiunea rostită la evenimentul de la TNB.

[citeste si] 

"Între România și Germania există o relaţie bilaterală privilegiată şi o cooperare foarte bună în multe domenii. Germania este unul dintre principalii noștri parteneri politici şi, de mai mulţi ani, principalul partener economic. Am apreciat sentimentul de deschidere și încredere din timpul vizitei mele la Berlin, în februarie, anul acesta. (...) Există în continuare potențial și oportunități de valorificat în relațiile noastre dintre oameni, instituții și state. Suntem într-un moment prielnic și toate premisele sunt favorabile. Trebuie doar să știm să le fructificăm cu creativitate și perseverență", a punctat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel