Kim Jong-Un, amenințare. China, îngrijorată

Guvernul chinez s-a declarat luni "profund îngrijorat" după ce Coreea de Nord a anunțat că poate testa o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) "în orice moment și în orice loc", transmite EFE.

"Actuala situație din Peninsula Coreeană continuă să fie complexă și sensibilă. Cerem tuturor părților implicate să se abțină de la escaladarea tensiunilor", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Lu Kang, într-o conferință de presă la Beijing.

Potrivit oficialității chineze, Consiliul de Securitate al ONU are "stipulări explicite" cu privire la dezvoltarea rachetelor de către Phenian, folosind tehnologie balistică, Lu Kang referindu-se astfel la sancțiunile adoptate anul trecut de acest organism internațional împotriva regimului lui Kim Jong-un.

"China va urmări îndeaproape situația și își va aduce contribuția necesară la menținerea păcii și stabilității regionale", a adăugat Lu.

China, principalul susținător internațional al Coreii de Nord, s-a distanțat de Phenian în ultima vreme din cauza testelor nucleare realizate de autoritățile nord-coreene, dar a condamnat în egală măsură desfășurarea scutului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel