Kim Jong-il, liderul nord-coreean, pentru a treia oară în ultimul an la Beijing

Conform unor informaţii transmise de către BBC, liderul nord-coreean Kim Jong-il se află la Beijing pentru un summit cu preşedintele chinez Hu Jintato

Trenul blindat al liderului a fost văzut în zona Beijingului şi, ulterior, un convoi oficial a trecut rapid prin oraş.

În acelaşi timp, China a confirmat că liderul nord-coreean se află în ţară, în a treia vizită în China într-un an. Vizita vine în condiţiile în care Coreea de Nord se confruntă din nou cu o penurie alimentară severă şi cu izolarea diplomatică din cauza programului său nuclear.

Economia nord-coreeană s-a prăbuşit în ultimii ani şi China vrea să evite o criză politică ce ar aduce refugiaţi în masă pe teritoriul ei.

Potrivit corespondenţilor, Kim ar urma să ceară Chinei şi susţinere pentru fiul său cel mic, care ar trebui să-i urmeze la putere.  În ultima vreme au existat speculaţii potrivit căriora Phenianul exagerează problema penuriei alimentare pentru a primi fonduri în vederea înarmării. Un raport ONU - blocat de China - a spus că Phenianul a făcut schimb de informaţii cu Iranul pe tehnologia balistică.

Despre  trenul lui Kim Jong-il s-a creat o adevărată legendă. După unele informaţii, trenul blindat a devenit aproape invizibil pentru sateliţii-spion americani,  graţie unui înveliş special, realizat după tehnologia steath, adică este imposibil de detectat de radare, de senzori în infraroşu şi dispozitive de captare a sunetelor.

După cum relatează presa niponă, SUA încearcă să ţină sub observaţie, cu ajutorul sateliţilor spion şi avioanelor de mare altitudine, mişcările preşedintelui Coreii de Nord, care se deplasează doar cu maşina şi pe calea ferată. Nu o dată, serviciile secrete americane au încercat să intercepteze convorbirile telefonice purtate de Kim Jong-Il de la "reşedinţa sa pe roţi", cum mai este numit trenul blindat al acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel