Jurnalistă `salvată` de procuror. ”O adevărată pacoste pentru noi”

Roxana Neagu / 26 ian 2017 / 11:19 Salveaza PDF Comentarii

O jurnalistă din Republica Moldova era cât pe ce să ajungă în fața instanței din cauza unei știri cu privire la o numire într-o funcție. 

Jurnalista Mariana Rață a scris o știre despre Vladimir Botnari. El a fost numit șef al Direcției securitate din cadrul Moldtelecom, deși era judecată penal pentru neglijență în serviciu în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. Vladimir Botnari a fost contactat atunci de Anticorupție.md, a confirmat că este angajat, dar a refuzat să ofere detalii despre funcție, potrivit deschide.md

Pentru că jurnalista din Republica Moldova a publicat știrea, Vladimir Botnari a depus o plângere împotriva sa. Procuratura a audiat părțile și a decis să nu înceapă o investigație. 

Societatea civilă și jurnaliștii s-au solidarizat cu Mariana Rață. 

Jurnalista a scris pe Facebook că ”Am vorbit cu procurorul şi m-a anunţat că a semnat ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale. E o victorie a noastră comună. A tuturor celor care s-au solidarizat. Va mulţumesc tuturor pentru susţinere. Problema însă rămâne. Interpretarea abuzivă a legii privind datele cu caracter personal devin o adevărată pacoste pentru noi. Haideţi să nu ne oprim şi să rămânem solidari pentru a ne revendică dreptul de a avea acces la informaţii publice pe care să le putem oferi cetăţenilor”. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24