Jurnalistă, arestată pentru că a divulgat secrete de stat

Poliţia chineză a anunţat joi arestarea unei eminente jurnaliste acuzată că a divulgat 'secrete de stat', un nou episod într-un val de acţiuni îndreptate împotriva unor militanţi ai drepturilor omului, odată cu apropierea celei de-a 25 comemorări a represiunii din Piaţa Tiananmen, potrivit France Presse.

Gao Yu (70 de ani) face obiectul 'unui mandat de reţinere penal, fiind suspectată că a transmis secrete de stat unor surse din afara Chinei', a precizat pe contul său de microblogging poliţia din Beijing.

Această fostă redactor-şef adjunct al revistei Economics Weekly a apărut joi la televiziunea de stat chineză, într-un reportaj în care a recunoscut că a greşit. Astfel de confesiuni publice, de regulă asemuite practicilor totalitare, cunosc o a doua tinereţe sub regimul Xi Jinping, notează AFP.

VEZI ȘI: Jurnalistă, chemată la primărie să jure că nu mai postează pe Facebook

'Presupun că sunt responsabilă de acţiuni care au încălcat legea şi au adus atingeri intereselor ţării', a declarat Gao. 'Am făcut o mare greşeală. Îmi recunosc culpabilitatea şi voi trage lecţiile din această experienţă, într-o manieră onestă şi sinceră', a adăugat ea.

Gao a fost recompensată pentru activitatea sa cu mai multe premii internaţionale. Printre altele, ea a devenit în 1997 prima laureată a Premiului mondial pentru libertatea presei al UNESCO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel