Jurnalist asasinat pe stradă. Ceruse protecție de la poliție, dar nu a fost băgat în seamă

Un jurnalist a fost asasinat, luni, în timp ce se afla pe motocicletă cu un prieten.

Un jurnalist filipinez care solicitase în instanţă protecţie după primirea unor ameninţări cu moartea în anul 2008 a fost asasinat luni, în oraşul Calapan, situat la 130 de kilometri sud de Manila, a anunţat poliţia locală, citată de DPA şi Agerpres.

Nilo Baculo a fost împuşcat mortal în timp ce se afla pe o motocicletă cu un prieten, atacatorul circulând cu o altă motocicletă în momentul comiterii crimei, a explicat şeful poliţiei locale, Glicerio Cansilao.

Baculo, care era realizatorul unor programe de radio locale, a cerut în 2008 protecţie juridică după ce a aflat că un ucigaş plătit fusese angajat pentru a-l asasina, după cum a precizat Centrul filipinez pentru libertatea şi responsabilitatea presei.

Curtea Supremă i-a acordat protecţie lui Baculo în martie 2008, dar Curtea de Apel a respins extinderea acesteia după trei luni.

Dacă se va dovedi că această crimă este legată de activitatea sa zilnică, atunci Nilo Baculo va deveni al 25-lea jurnalist ucis la datorie în Filipine după preluarea mandatului de către preşedintele Benigno Aquino, în iunie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel