Jean Kennedy Smith a murit. Era ultima dintre fraţii supravieţuitori ai lui John F. Kennedy

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Jean Kennedy Smith, sora cea mai tânără şi ultima dintre fraţii supravieţuitori ai fostului preşedinte american John F. Kennedy, a murit.

Jean Kennedy Smith, sora cea mai tânără şi ultima dintre fraţii supravieţuitori ai fostului preşedinte american John F. Kennedy, a murit miercuri, la vârsta de 92 de ani, în casa ei din Manhattan, a confirmat joi fiica sa Kym pentru New York Times, transmit dpa şi EFE.

Jean a fost al optulea din cei nouă copii ai lui Joseph şi Rose Fitzgerald Kennedy, o proeminentă familie cu rădăcini irlandeze. Tatăl ei, Joseph Patrick Kennedy, a fost un bogat om de afaceri şi ambasador al SUA în Marea Britanie între 1937-1940, iar mama sa, Rose Fitzgerald Kennedy, a fost fiica primarului oraşului Boston, John Francis Fitzgerald, scrie Agerpres.

Jean Kennedy Smith a fost prima femeie Kennedy din generaţia sa care şi-a asumat o funcţie politică serioasă. În 1993, când avea 65 de ani, fostul preşedinte Bill Clinton a numit-o ambasador la Dublin, aparent la cererea senatorului şi fratelui său Edward Kennedy. În această calitate, în anii 90, ea a contribuit la procesul de instaurare a păcii după decenii de violenţă între catolici şi protestanţi în Irlanda de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel