Urmărește emisiunea live


Javier Bardem cere guvernului spaniol să găsească o soluţie europeană pentru migranţii de pe nava 'Open Arms'

Actorul Javier Bardem i-a cerut luni premierului spaniol, socialistul Pedro Sánchez, să găsească în cadrul Uniunii Europene o soluţie de repartizare între ţările membre a migranţilor aflaţi pe nava umanitară 'Open Arms', relatează EFE.

Într-un video difuzat pe Twitter în semn de susţinere a persoanelor salvate de pe nava umanitară, Bardem a lansat un apel "urgent" premierului Sánchez pentru a gestiona o soluţionare a situaţiei migranţilor.

Aproximativ 150 de migranţi recuperaţi din apele Mediteranei în două operaţiuni de salvare, alături de echipajul navei, se află în aşteptarea desemnării unui port sigur la 11 zile după prima operaţiune.

Potrivit actorului, "Spania este cea mai nimerită ţară pentru ei, având în vedere că este locul de origine al ONG Open Arms, care a depus o activitate extraordinară pentru a salva oameni care fug din situaţii, pe care nici măcar nu ni le-am putea imagina, cu singurul scop de a putea supravieţui şi a oferi un viitor copiilor lor".

Şi actriţa Penelope Cruz, soţia lui Bardem, alături de actorul Antonio Banderas au făcut apeluri în favoarea soluţionării situaţiei migranţilor blocaţi pe nava 'Open Arms'. Actriţa a cerut "un port sigur" pentru ei, în timp ce Banderas a calificat situaţia lor drept "groaznică".

La rândul său, actorul american Richard Gere a ţinut să vină în ajutorul migranţilor, cărora le-a adus vinerea trecută provizii şi apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel