ITP. Şoferii riscă AMENZI din 20 mai

Șoferi
Șoferi

Şoferii care vor fi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată vor primi, din 20 mai, din partea poliţiştilor o dovadă fără drept de circulaţie şi vor fi amendaţi, potrivit unei postări a MAI pe pagina de Facebook.

MAI avertizează că poliţistul va reţine şi talonul maşinii şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare. 'Aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR, deci mult mai complicat. Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare', mai transmit poliţiştii.

Şoferii pot verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV https://www.drpciv.ro/services.html.

[citeste si]

Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului, mai arată MAI.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel