Italia: Măsuri dure pentru 16 gardieni care au comentat moartea unui român

Măsuri dure pentru gardienii italieni care au făcut comentarii cu caracter rasist pe pagina de Facebook a Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare ca reacție la decesul unui deținut român. 

Santi Consolo, directorul Administrației penitenciarelor din Italia, a semnat ordine care prevăd suspendarea din serviciu și cercetarea disciplinară a 16 agenți ai poliției penitenciare, după ce o serie de comentarii controversate, gen "un român mai puțin",  sau "Unul mai puţin care primeşte mâncare de la stat", au apărut pe pagina de Facebook a Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare (ALSIPPE), scrie ilgiornale.it., potrivit hotnews.ro.

"Am discutat cu responsabilii sindicatelor penitenciarelor pentru a se distanța de aceste comportamente limitate la o singură închisoare. Poliția penitenciarelor este șocată de ce s-a întâmplat", a declarat Consolo.

O poziție tranșantă a venit și din partea ministrului italian al Justiției, Andrea Orlando, acesta catalogând comentariile apărute drept "intolerabile", într-o postare pe Facebook: "În mod evident, este vorba de fapte intolerabile".

Sindicatul penitenciarelor (Alsippe) a condamnat și a șters comentariile postate pe propria pagină de Facebook după moartea deținutului roman.

Cazul a stârnit reacții în Italia, iar Administrația Penitenciarelor (DAP) a declanșat o anchetă internă privind comentariile postate pe contul de Facebook al Alianței Sindicatelor Poliției Penitenciare (ALSIPPE).

Un deținut român s-a spânzurat în Italia. Gardian: Un român mai puțin. Alții să urmeze exemplul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel