Iohannis - Toader, demisie. Norica Nicolai, mesaj exploziv

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai a comentat vineri, la Antena 3, comunicatul de ultimă oră remis de Administrația Prezidențială și în care se precizează, cu privire la ministrul Justiției, Tudorel Toader, că „și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție”.

„Din punctul meu de vedere, comunicatul domnului președinte nu are nicio legătură cu realitatea din România. Cred că statul de drept începe cu respectul arhitecturii constituționale a fiecărei țări", a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Norica Nicolai, europarlamentar ALDE.

„Am convingerea că reglementările pe care ministrul Toader le-a prevăzut în ordonanța 92 sunt perfect compatibile cu ceea ce denumește stat de drept. Cred că președintele urmărește să-și preconstituie un discurs sau argumente pentru un discurs pe care îl va avea săptămâna viitoare în Parlamentul European", a mai spus Norica Nicolai.

Amintim că, vineri după-amiază, Administrația Prezidențială a transmis că „președintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiției care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. Președintele României menționează că acesta este un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiției și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel