Iohannis, participare la Consiliul European. Tema discuţiilor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la reuniunea Consiliului European de toamnă, reuniune la care şeful statului a evidenţiat, pe subiectul migraţiei, importanţa dialogului cu ţările de origine şi de tranzit ale migranţilor, cu scopul prevenirii fenomenului imigraţiei ilegale la sursă şi combaterii traficului de persoane. 

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile şefilor de stat şi de guvern s-au concentrat pe procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, problematica migraţiei, securitatea internă UE şi aspecte legate de relaţiile externe ale UE. 

"În procesul de retragere a Marii Britanii din UE, în ciuda negocierilor intense, acordul de retragere nu a fost finalizat până la acest moment. Şefii de stat şi de guvern au reafirmat sprijinul faţă de negociatorul şef al Uniunii, susţinând în continuare toate demersurile sale pentru a încheia un acord de retragere, în cadrul definit de orientările aprobate de Consiliul European.

De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost reiterată determinarea de a păstra unitatea celor 27 de state membre în această fază finală a negocierilor cu Marea Britanie. Totodată, a fost afirmată disponibilitatea de a convoca o reuniune extraordinară a Consiliului European la momentul la care negociatorul şef va informa asupra unor progrese decisive în negocieri", se arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel