Ioan Muntean: „Asta i-am cerut lui Iohannis!” Răspuns surprinzător

Rodica Mitu / 12 apr 2019 / 12:27 Salveaza PDF Comentarii
Ioan Muntean: „Asta i-am cerut lui Iohannis!” Răspuns surprinzător
Ioan Muntean: „Asta i-am cerut lui Iohannis!” Răspuns surprinzător

Partidul Social Democrat s-a prezentat, vineri, la consultările de la Palatul Cotroceni, cu Eugen Nicolicea, Marin Iancu şi Ioan Muntean, foşti deţinuţi politici. Ulterior, aceștia au susținut o declarație de presă.

După declarațiile făcute de Eugen Nicolicea, Ioan Muntean a făcut următoarele precizări: „Din acest pluton, să zic așa, făcea parte și Augustin Lazăr, actualul procuror șef al României. El m-a amânat de două ori. Și o dată am ieșit la raport să reclam că sunt nevinovat. Pentru acest lucru a dat ordin la plutonierul major să-mi dea zece zile de izolare pentru că am calomniat organele puterii de stat. I-am cerut domnului președinte să semneze decretul de revocare din funcție și mi-a spus că o să vadă”.

 

Cine sunt Marin Iancu şi Ioan Muntean

 

 

"Domnul Marin Iancu a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani şi patru luni. Deşi îndeplinea condiţiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci preşedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiţionată.

Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Şi de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deţinutul politic şi-a ispăşit integral pedeapsa, deşi îndeplinea condiţiile legale pentru a putea fi eliberat. După ce şi-a ispăşit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împuşcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă.

Domnul Ioan Muntean, de asemenea, a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politici extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, timp de şapte ani. La fel, Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea.

După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire şi l-a băgat zece zile la izolare. Cei doi eroi încarceraţi au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiţi ani din viaţă, ani petrecuţi în iadul condus de Lazăr", a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25