Inundații în 126 de localități din 24 de județe. Bilanțul autorităților

Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ
Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ

Vremea extremă a făcut ravagii în 24 de județe din țară. 

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma fenomenelor meteo de azi, 4 iunie, au fost înregistrate efecte la nivelul a 126 localități din 24 județe (AR, AG, BC, BT, BR, BZ, CS, DB, GR, GJ, GL, HD, IS, IF, OT, PH, SB, SV, TL, TM, TR, VL, VS și VN) și municipiul București unde au fost afectate 143 case, 42 beciuri/subsoluri, 454 curți, 40 anexe gospodărești, 2 clădiri aparținând unor instituții publice, 15 străzi și 3 imobile aparținând unor operatori economici.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 6 drumuri naționale (DN 10/BZ, DN24D/GL, DN28/IS, DN28A/IS, DN28B/IS și DN2 VN) și 6 drumuri județene(DJ708/AR, DJ282/ BT, DJ 100H/BZ, DJ 668A/HD, DJ 208/SV și DJ 205/VN ) din cauza alunecărilor de teren produse, acumulării de apă și aluviuni pe carosabil. La momentul informării circulația rutieră este deschisă pe toate drumurile menționate mai sus. Totodată traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN 73D/AG) și 1 drum județean (203K/BZ).

Circulație feroviară afectată 

Circulația feroviară a fost afectată temporar pe 2 tronsoane de cale ferată (Chirlești - Pătârlagele/BZ și Berești - Bârlad/GL). La momentul informării circulația feroviară este deschisă pe cele 2 tronsoane.

În județul Prahova în loc. Sângeru, la ora 08.20 s-au reluat căutările pentru găsirea celui de-al patrulea minor luat de viitură în data 31.05.2019. Căutările s-au finalizat la ora 18:30 fără identificarea copilului.

În prezent, sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice în 17 județe (AR, AG, BC, BT, BZ, CS, DB, GR, GL, HD, IF, OT, PH, TR, TM, VN și VS) și municipiul București.

De asemenea, în vederea adoptării măsurilor de protecție de către populația din aceste zone, au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert dar și prin aplicația DSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel