Interviul lui Harry și Meghan, dezastru pentru Familia Regală. Ce s-ar putea întâmpla după moartea Reginei

Foto: Instagram / Royal Family
Foto: Instagram / Royal Family

Interviul lui Harry și Meghan a făcut ravagii. Experții regali și istoricii anunță începutul unui dezastru.

Interviul Prințului Harry și al lui Meghan Markle a ridicat planeta în picioare, iar dezvăluirile făcute de aceștia au împărțit lumea în două tabere. Acum, până și prima reacție oficială de la Palatul Buckingham este intens analizată, iar experții cred că mesajul a avut rolul de a transmite faptul că este vorba despre o problemă de familie.

"Întreaga familie este întristată să afle cât de dificili au fost ultimii ani pentru Harry şi Meghan. Problemele ridicate, în special cele legate de rasă, sunt îngrijorătoare. Deşi unele amintiri pot fi diferite, ele sunt luate foarte în serios şi vor fi tratate de familie în cadru privat", a transmis Palatul Buckingham într-un comunicat de presă.

Vezi și: Monica Davidescu și Aurelian Temișan, "divorțul anului". Dani Oțil a rămas mut, în direct: L-a apucat nebunia

Experții regali anunță dezastrul pentru Familia Regală

"Intenţia e cât se poate de evidentă: să clarifice că este vorba despre o problemă de familie, să clarifice că e vorba de o familie în criză, dar să separe întreaga discuţie de orice critică sau dispută despre instituţia monarhiei. Scandalul va pune gaz pe foc pentru cei care cred cu adevărat că monarhia e o instituţie depăşită. Ceilalţi, care susţin monarhia şi, în special, o susţin pe Regină, văd interviul drept o trădare la adresa Reginei", susține Anna Whitelock, expertă în Istoria Monarhiei.

Mai mult, un alt expert constituţional a ţinut să clarifice de ce fiul lui Harry nu a primit titlul de prinţ, în condiţiile în care Meghan a sugerat că decizia a avut de-a face cu faptul că ea e metisă.

"E o chestiune de lege. În 1917, regele George al V-lea a modificat legea astfel încât să poată primi titlul de prinț ori prințesă doar nepoții monarhului aflat pe tron, nu și strănepoții. Cred că în 1917 nu se lua în calcul că un rege poate apuca să aibă prea mulți strănepoți, la cât era speranța de viață pe atunci. Prin urmare, decizia ține de lege, nu de culoarea pielii cuiva", a spus Bob Morris, expert constituțional.

Ce se va întâmpla după moartea Reginei Elisabeta

Mai mulți istorici cred că atunci când Regina Elisabeta va muri, multe state din Commonwealth se vor distanța de Casa Regală Britanică.

"Dacă acuzaţiile de rasism sunt adevărate, a fost ceva greşit. Ţine de familia regală să se analizeze, să iasă mai puternică şi mai plină de compasiune, ca să conducă mai departe Regatul Unit", a declarat Josephine Mayuya, editor la secția de externe a ziarului The Star din Kenya, potrivit știrileprotv.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel