Urmărește emisiunea live


Întâlnirea tinerilor ortodocși, la Iași. Buzdugan: Nu se va vorbi nicăieri în presa românească!

Mii de tineri veniți din toate colțurile țării și din străinătate, dar și ieșeni, au participat duminică la Sfânta Liturghie din cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși 2017 (ITO) de la Iași. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice naționale și locale.

Duminică, 3 septembrie, la Slujba Sfintei Liturghii ce a avut loc pe un podium special amenajat, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, au participat peste 6.000 de tineri.

Consiliul Județean Iași a alocat 250.000 de lei pentru această întâlnire. Finanțarea a venit în condițiile în care organizatorii percep taxă de participare. Au existat voci anti-Biserică (apar mereu atunci când sunt evenimente ce țin de ortodoxie) care au criticat faptul că evenimentul s-a bucurat de respectiva sumă.

"Cine se rușinează de Dumnezeu pe pământ și Dumnezeu se va rușina de el in Ceruri! Despre adunarea asta frumoasa de la Iasi ( ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCȘI ) nu se va vorbi nicăieri in presa românească! Nici despre avioanele care zboară zilnic nu se pomenește deloc, numai atunci când se prăbușește vreunul apar toate televiziunile de știri, ca să numere morții! Eu zic că și viața trăită frumos merită arătată!", a fost mesajul lui Daniel Buzdugan care a prezentat cele mai importante momente de la evenimentele respective.

Evenimentul a fost organizat de către ASCOR, filiala Iași, printre participanţi numărându-se inclusiv PF Daniel, patriarhul României. Pe lângă activităţile religioase, participanții s-au bucurat un concert susținut de Holograf.

Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Andreas, Mitropolit de Arkalochori, Castelios şi Vianis, înconjurat de un sobor de 14 ierarhi din ţară şi străinătate.

Unul dintre cele mai emoționante momente din cadrul Sfintei Liturghii a fost cel în care cei peste 6.000 de tineri au cântat Paraclisul Maicii Domnului.

De asemenea, cinci olimpici din Moldova, care au obținut rezultate excepționale la concursuri internaționale, au primit de la Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucuvinei, „Crucea Moldavă” pentru mireni

Distincția „Crucea Moldavă” a fost oferită următorilor tineri: Andrei Sandu (clasa a X-a, Colegiul Național din Iași) care a obținut medalia de aur la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, desfășurată la Nisa, în Franța, în perioada 21-30 august 2017; Cosma Tudor Cristian (clasa a XI-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) care a obținut medalia de aur la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare, desfășurată la  Yakutsk, Federația Rusă, în perioada 14-22 iulie 2017;  Lehaci Miruna (clasa a VI-a, Colegiul Național din Iași), care a obținut locul I la Campionatul Mondial de Șah Școlar, desfășurat la Iași, în perioada 21-30 aprilie 2017; Ştefan Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani) care a obținut medalia de aur la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului desfășurată la Nisa, în Franța în perioada 21-30 august 2017 și medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfășurată la Dublin, în Irlanda și Alexandru Rudi (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Orizont”, din Durlești, Chișinău, Republica Moldova) care a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în perioada 16-23 iulie 2017 la Rio de Janeiro în Brazilia.

Programul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși va continua astăzi cu Târgul Meșterilor Populari și Festivalul Bucuriei în Parcul Expoziției și un Spectacol de muzică folk în Grădina Botanică. După-amiază, de la ora 17.15, va avea loc Marșul Tinereții, pornind din Parcul Copou, până la Catedrala Mitropolitană. Seara se va încheia cu un concert în fața Palatului Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel