EXCLUSIV  Instanța a stopat masacrarea urșilor. Marinescu: FPAM va depune plângeri penale împotriva tuturor miniștrilor mediului care au activat din 2009 până în 2020 și au dat ordine abuzive

Senatorul Marius Marinescu a subliniat importanța deciziei Curții de Apel Constanța care a anulat un ordin comun al Ministerului Mediului și al Ministerului Agriculturii care permitea uciderea urșilor. Ordinul din 2009 stabilea o serie de derogări de la măsurile de protecţie a speciilor de floră şi faună sălbatice.

'Este o victorie și o premieră istorică! Instanța a stopat masacrarea urșilor! FPAM a câștigat procesul la Curtea de Apel Constanța cu Ministerul Mediului privind anularea Ordinului 203/2009 - Procedura de stabilire a derogărilor de la măsurile de protecție a speciilor de floră și faună sălbatică.' a declarat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

'Atenție! Acest fapt înseamnă că până la judecarea recursului la Înalta Curte de Casație și Justiție, dacă va fi cazul, ministrul Mediului nu mai are voie să dea niciun ordin de derogare de la lege privind împușcarea urșilor. Celebrul avocat, domnul Artin Sarchizian, ne-a reprezentat cu succes în instanță și ne va reprezenta și pe mai departe. Menționăm faptul că din 2009 și până în prezent miniștrii mediului au dat abuziv ordine de împușcare a circa 2000 de urși. FPAM va depune plângeri penale împotriva tuturor miniștrilor mediului care au activat din 2009 până în 2020 și au dat ordine abuzive de împușcare a urșilor!' a concluzionat senatorul Marius Marinescu.

Decizia instanței a fost anunțată joi și poate fi atacată în termen de 15 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel