Urmărește emisiunea live


Înșelătorie cu telefoane false. Cum le deosebim pe cele originale de cele contrafăcute. Așa nu vei fi păcălit

Înșelătorie cu telefoane false. Cum le deosebim pe cele originale de cele contrafăcute. Așa nu vei fi păcălit / Foto: Pixabay, de Monoar Rahman Rony
Înșelătorie cu telefoane false. Cum le deosebim pe cele originale de cele contrafăcute. Așa nu vei fi păcălit / Foto: Pixabay, de Monoar Rahman Rony

Află în articol cum deosebim un telefon original de unul contrafăcut. 

Cel puţin 70 de persoane au fost înşelate în ultimii patru ani după ce au cumpărat telefoane false de pe un site de anunţuri. Clienţii plăteau până la şase mii de lei pe un dispozitiv de firmă dar, în realitate, primeau, de fapt, o replică a telefonului original (Vezi știrea AICI). Dacă nu îți dorești să fii și tu păcălit ar trebui să fii foarte atent atunci când intenționezi să îți cumperi un telefon nou. Pe lângă faptul că este indicat să faci achiziția dintr-un magazin cunoscut sau de pe un site de încredere, sunt mai multe trucuri care te vor ajuta să îți dai seama dacă ceea ce ai cumpărat este un telefon contrafăcut.

În primul rând, e indicat să deschideți cutia imediat, pentru a verifica conținutul. Faptul că ambalajul e învelit într-o folie de plastic nu e o garanție că produsul e nou sau original, relatează Pro Tv. Verificați apoi detaliile ușor vizibile, cum ar fi camera video și blițul telefonului.

"Sunt câteva detalii care îți sar în ochi. (...) Aș începe din partea partea din spate a produsului, unde putem vedea diferențele la cameră. Prima diferență notabilă este camera spate. Produsul contrafăcut prezintă o nuanță cu totul diferită față de produsul original.”, a explicat Sorin Tudor, managerul unui service de telefonie mobilă.

Iphone 13 Pro Max. Cum deosebim unul contrafăcut de unul original

Dacă alegem un model Iphone 13 Pro Max, unul dintre cele mai scumpe de pe piață, ar trebui să știm că blițul aparatului contrafăcut are o culoare diferită de cea a telefonului original, care e de un alb clar. Apoi, butonul “silent” din stânga, care e de un roșu aprins la modelele Iphone, are o nuanță ștearsă la produsul contrafăcut.

“Trecând pe fața produsului putem vedea diferențele de decupaj la modulul display, în zona audio-recieverului, mult mult mai slab calitativ la produsul contrafăcut, și mult mai exact și estetic la produsul original. Nu în ultimul rând, avem diferențele de culoare pentru butoane. În comparație cu rama produsului, la produsul contrafăcut - vedeți cheița de sim care este ceva mai închisă la culoare față de ramă - și este perfect aceeași culoare la produsul original. Iar dacă ținem cont de faptul că ambele produse sunt (de culoare) cosmic gray, putem vedea cum ar trebui să arate. Acesta este produsul original, și este mult mai întunecat cel care este contrafăcut”, a mai explicat Sorin Tudor.

Diferențele dintre un telefon original și unul fake sunt și mai ușor de observat atunci când deschideți telefonul. Există diferențe clare de contrast a displayului, precum și a porțiunii dintre marginile acestuia si cele ale telefonului. În plus, camera unui telefon contrafăcut oferă o rezoluție mică și imagini neclare.

“Dacă ne mutăm pe camera față (pentru selfie – n.r), diferențele nu mai au nevoie de alte adăugări. Imaginea originală este mai luminoasă, mai clară, mai adâncă, iar cea din stânga (a telefonului contrafăcut) este în ceață, nu reușește să facă balansul pe culoare, nu reușește să scoată în evidență detaliile, absolut nimic”, a spus Sorin Tudor, analizând un model Iphone 13 Pro Max.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel