Înscrieri învăţământ primar. Când se afişează listele

Mihai Ciobanu / 18 Martie 2019 / 18:18 Salveaza PDF Comentarii
Școală
Descriere foto: Școală

Un număr de 122.220 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019 - 2020 au fost introduse în baza naţională de date în intervalul 4 - 15 martie, informează Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Dintre acestea, 106.779 de cereri (87,4%) vizează copii cu vârsta de şase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 15.441 (12,6%) - copii cu vârsta de şase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv). În prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, între orele 8,00 - 18,00, zilnic, de luni până vineri. 

Când vor fi afişate listeleListele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/IŞMB, vineri, 29 martie. A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie. 

Ulterior, timp de o săptămână (12-19 aprilie), inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25