Inovație medicală. Cancerul, eliminat prin nanoroboți

Oamenii de știință din Universitatea Arizona, în colaborare cu mai mulți cercetători de la Centrul Național de Nanoștiință și Tehnologie al Academiei Chineze de Știință, au prezentat una dintre cele mai viabile soluții pentru vindecarea de cancer.

Un grup de oameni de știință tocmai ce au creat o tehnologie desprinsă parcă din filmele science-fiction, pentru eradicarea cancerului.

Oamenii de știință din Universitatea Arizona, în colaborare cu mai mulți cercetători de la Centrul Național de Nanoștiință și Tehnologie al Academiei Chineze de Știință, au reușit cu succes să construiască și să programeze nanoroboți care să distrugă tumorile din organismul uman. Echipa condusă de Hao Yan a construit mai multe prototipuri de nanoroboți care identifică și distrug tumorile canceroase, fără a le afecata în vreun fel pe cele sănătoase.

Testele indică semne bune

Procedura constă în aplicarea nanoroboților în anumite vase de sânge, care mai apoi ajută la distrugerea celulelor canceroase.

Echipa de lucru a demarat proiectul în urmă cu 5 ani. Tehnologia a avut succes în tratamente pentru cancerul de sân și ovarian, iar cercetătorii se arată încrezători, convinși de faptul că succesul nu se va opri aici, notează FastCompany.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel