ING se implică pe jumătate în privatizarea asigurărilor de sănătate din România

chirurgie, medici, spital
chirurgie, medici, spital

Prima companie importantă dispusă să participe la privatizarea Caselor de Asigurări de Sănătate este ING. Din informațiile noastre, ING a hotărât să nu se implice direct, ca administrator de fonduri, ci să își folosească rețeaua și experiența de la privatizarea pensiilor pentru a încheia acte de aderare. În perioada în care românii vor trebui să decidă cu ce Casă de Asigurări vor încheia contract, consultanții ING vor prezenta oferta uneia dintre acestea.

Legea de privatizare a spitalelor și a asigurărilor de sănătate după modelul olandez nu a fost încă asumată de guvern, dar pe piața de profil lucrurile au început să se miște. Firmele de training sunt primele care profită de recomandările comisiei prezidențiale de reformă a Sănătății. Acestea oferă cursuri pentru persoanele care vor să devină agenți ai firmelor de asigurări. Experiența de la privatizarea pilonului II de pensii, când  cei care au colectat adeziuni au câștigat comisioane importante, îi face pe mulți să încerce aceeași schemă. Potențialii agenți sunt dispuși să investească 60 sau 100 de lei în pregătirea online, sau chiar mai mult pentru cursuri propiu-zise, fără să existe garanția că vor fi angajați de firmele de asigurări pe baza acestui training.

Un milion de asigurați, 500 de milioane de euro

Problema care rămâne, dacă legea va fi adoptată, este găsirea unor companii occidentale puternice, dispuse să investească în România. Acestea ar trebui să aibă resurse financiare disponibile (într-un moment de criză economică mondială) și know-how în administrarea asigurărilor de sănătate. Astfel, proiectul de lege prevede că firmle trebuie să fi avut cel puțin un milion de asigurați în anul precedent intrării pe piața românească și să fi rulat cel puțin 500 de milioane de euro.

În momentul de față, nicio firmă din România nu corespunde acestor cerințe, dar sunt permise asocierile, sau contractele cu companii românești furnizoare de servicii medicale, pentru managementul unor Case de Asigurări deținute de companii multinaționale.

Cursuri gratuite pentru agenți

Prima companie importantă dispusă să participe la privatizarea Caselor de Asigurări este ING. Din informațiile noastre, ING a hotărât să nu se implice direct, ca administrator de fonduri, ci să își folosească rețeaua și experiența de la privatizarea pensiilor pentru a încheia acte de aderare. În perioada în care românii vor trebui să decidă cu ce Casă de Asigurări vor încheia contract, consultanții ING vor prezenta oferta uneia dintre acestea. ING va lucra, pentru comisionul primit de la asigurator, atât cu consultanții proprii, cât și cu  echipe constituite pe durata proiectului. Trainingul  va fi asigurat gratuit de companie pentru toți cei aflați sub contract în perioada de aderare.

Perioada cât  românii vor putea să opteze va fi cel mai probabil de 6 luni, estimează ING, ținând cont că  legea se va adopta prin asumare în următoarele două luni și Casele private trebuie să funcționeze din 2013. Ca urmare, perioada în care se vor încheia polițe va începe la jumătatea anului viitor. Firmele multinaționale care vor să intre pe piața românească trebuie să realizeze parteneriate locale sau contracte de comisionare pentru strângerea de adeziuni, să-și facă publicitate și să își organizeze rețeaua, inclusiv prin contractarea de servicii de la furnizori (medici sau spitale)  într-un timp scurt. Sursa citată susține că ING estimează la 8 sau 9 numărul companiilor interesate de privatizarea asigurărilor de sănătate.

Citește și:

Document exclusiv: Legea reformei în sănătate. Cum se privatizează spitalele și asigurările medicale

Modelul olandez de sănătate dorit în România. Toată lumea va plăti contribuția pentru serviciile medicale

Cum poți să faci bani din asigurările private  de sănătate.Riscurile înscrierii la cursurile pentru colectarea adeziunilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel