EXCLUSIV  Informația zilei despre românii din diaspora, în exclusivitate. Rareș Bogdan, către Bogdan Chirieac: Cădeți de pe scaun când veți auzi

Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef

Rareș Bogdan a vorbit despre românii care locuiesc în Italia, Spania și Marea Britanie, oferind câteva informații în exclusivitate la DCNews.

„Mă gândesc și la românii despre care spuneți că pleacă. Vă dau o informație în exclusivitate: este pentru prima dată în istoria ultimilor 30 de ani când numărul românilor care pleacă din țară, anual, oficial, este mai mic dacă numărul românilor care se întorc acasă”, a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, marți, la DCNewsTV, în cadrul interviului cu Bogdan Chirieac.

„Este din ce în ce mai greu în Italia. Este din ce în ce mai greu în Spania. Au scăzut veniturile în cele două țări. Au migrat spre Marea Britanie. Au ajuns românii la 1,3 milioane. Gândiți-vă că, până acum șapte ani, erau 350.000. În Marea Britanie este cea mai mare diasporă. Al doilea oraș, după București, unde trăiesc români - cădeți de pe scaun când veți auzi - este Londra!”, a spus Rareș Bogdan. 

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, invitatul de marți al DCNews. Interviul zilei, la DCNewsTV

Citește și...

Rareș Bogdan: USR a fost în coaliție, am încercat. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR. Acolo sunt câteva aberații

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a spus că există probleme în PNRR care sunt „strigătoare la cer”.

„USR a fost în coaliție, am încercat. Dacă mă uit la cum arată PNRR-ul, aflăm în fiecare zi ce năzbâtii sunt scrise acolo. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR în calitate de lider PNL înainte de a fi trimis la Bruxelles. Sunt câteva aberații care acum trebuie corectate de către noi. Și nu e simplu să negociezi cu Comisia”, a spus Rareș Bogdan. 

„Sunt chestiuni, din punctul meu de vedere, strigătoare la cer. De exemplu, pe decarbonificare... Știți că a fost marea bătălie a Europei Green Deal. Doar că a venit problema războiului din Ucraina și problema energetică, una reală, care ne va da bătai de cap tuturor în următorul an sau următorii ani. Prin PNRR, România încă are - și va trebui să negocieze anularea sau amânarea acestui capitol - închideri de MW reieșiți din cărbune, deci de pe termocentralele cu cărbune. Vreo 660 până la sfârșitul anului. Noi am avea nevoie de vreo 1400 în plus, 400 imediat, mâine dacă se poate, ca să avem echilibrare la ora actuală. 

Prin PNRR-ul scris și trimis la Bruxelles, apar aceste probleme care trebuie rezolvate acum, pentru că suntem într-o altă Europă! Vom negocia cu Comisia!”, a spus Rareș Bogdan.

Citește și...

Rareș Bogdan, despre candidatura la Primăria București: Mă arunci într-o piață din Afganistan, voi relaționa și acolo. Am un stil deschis față de oameni. De ce să nu folosești acest avantaj?!

De menționat că Rareș Bogdan a fost întrebat, marți, la DCNews, dacă va candida la Primăria Capitalei.

„Nu, nici nu mă gândesc!”, a spus Rareș Bogdan, marți, la DCNewsTV. „Nu este profilul meu. Am un alt profil”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă îl va sprijini pe Nicușor Dan, Rareș Bogdan a spus: „Nu l-am sprijinit nici în... Nu am fost în campanie cu Nicușor Dan. Nu m-am opus. PNL a fost, la solicitarea președintelui partidului de atunci, Ludovic Orban, care nu a dorit să-și asume o candidatură și nu a dorit să susțină neapărat un candidat, altul decât domnia sa. A fost soluția care a dus la îndepărtarea doamnei Firea de la Primăria Capitalei. A fost o decizie înțeleaptă la momentul respectiv.” Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel