Informații de ultim moment cu privire la bătălia decisivă pentru Mosul

După ce ieri prim-ministrul irakian Haider Al-Abadi, a anunțat într-o conferință de presă începutul bătăliei pentru recucerirea Mosulului, ultima mare redută a ISIS în Irak, astăzi apar noi informații cu privire la desfășurarea operațiunii.

Potrivit BBC, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a declarat că recucerirea orașului ”ar putea dura mai mult timp” având în vedere faptul că forțele grupării sunnite vor continua lupta. 

În momentul actual linia frontului se află la 20 de km de Mosul, în sud.

Peter Cook menționează că ”armata irakiană și-a îndeplinit obiectivul până în prezent” și că ”irakienii au capacitatea de a recuceri orașul” întărind faptul că trupele irakiene se bucură de ”sprijinul întregii coaliții internaționale.”

În lupta pentru recucerirea Mosulului, sunt angrenați 30,000 de soldați irakieni, kurzi și forțe sunnite. În oraș, se estimează că Statul Islamic dispune de 4.000 - 8.000 de luptători.

Mosulul este al doilea oraș ca mărime din Irak, și este foarte important datorită bogăției sale petroliere dar și datorită faptului că aici liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi a proclamat ”califatul” după cucerirea orașului în 2014. Capturarea sa a devenit un simbol al ascensiunii ISIS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel