Incendiu Sectorul 5. Persoanele afectate vor fi relocate

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 a decis relocarea imediată a tuturor persoanelor afectate de incendiu care a distrus un bloc de pe strada Iordache Năstase. 

"Faţă de situaţia locuitorilor din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, imobil distrus de un incendiu violent în dimineaţa zilei de 8 septembrie a.c., Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 şi a decis adoptarea de îndată a următoarelor măsuri: relocarea imediată a tuturor persoanelor afectate şi cazarea acestora în incinta căminului Liceului "Dumitru Moţoc", aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului "Viilor", aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deţinută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare şi de igienă de strictă necesitate, asigurarea de urgenţă de către Autoritatea Locală Sector 5 a hainelor, produselor de încălţăminte şi a altor obiecte de strictă necesitate pentru toate persoanele afectate", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5. 

Uniforme şi rechizite pentru copii

Totodată, s-a mai decis punerea la dispoziţie de către Autoritatea Locală Sector 5 a uniformelor şcolare şi a rechizitelor pentru toţi copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea şcolară a acestora să nu fie afectată, asigurarea unui ajutor de urgenţă de la bugetul local al Sectorului 5 în cuantum de 3.000 de lei/membru de familie, acordarea de la Bugetul Local al Sectorului 5 pentru familiile afectate de ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani, dar şi asigurarea pazei bunurilor prin aportul Poliţiei Locale Sector 5. 

Potrivit sursei citate, clarificarea aspectelor juridice privind situaţia locativă face obiectul unui dosar penal, iar Administraţia Locală a Sectorului 5 a făcut şi face toate demersurile, în limita competenţelor ce îi revin, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel