Incendiu la subsolul turnului de televiziune din Kiev; unele televiziuni nu au mai putut să emită

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă, în jurul orei locale 04:37, la subsolul turnului de televiziune din Kiev. Potrivit primelor informaţii, au luat foc cablurile ce asigură legătura dintre turn şi sediul TeleRadiodifuzinii Naţionale a Ucrainei, a relatat postul de televiziune TSN, citat de agenţia de presă ucraineană Unian.

Surse ale Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă au indicat că focul a mistuit deja aproximativ 1 kilometru de cabluri. Acestea au precizat că au luat foc cablurile, şi nu turnul de televiziune propriu-zis.

Telespectatori din capitala ucraineană au atenţionat deja operatorii tv că s-a pierdut semnalul în cazul mai multor canale tv, între care Inter, Mega, Interfilm, K1, K2, NTN, Gamma, Hsport, precum şi televiziunea publică ucraineană.

Anterior, agenţia de presă Interfax relatase că echipaje de pompieri cu autospeciale au sosit la locul incendiului, dar nu au putut să facă nimic deocamdată, deoarece cablurile sunt de înaltă tensiune.

VEZI ȘI: Televiziune, evacuată în direct - VIDEO

Mai devreme, oficiali ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă declaraseră că dacă va fi sistată furnizarea curentului electric în subsolul turnului de televiziune, o serie de posturi tv îşi vor înceta difuzarea.

Între timp, postul de televiziune Inter şi-a reluat emisia, după ce nu a mai difuzat nicio emisiune în cursul dimineţii, iar în cursul după-amiezii are programat un maraton dedicat Zilei Victoriei asupra nazismului.

Combatanţi ai Gărzii Naţionale - structură militară subordonată actualei puteri proeuropene de la Kiev - au luat în ajun sub controlul lor turnul de televiziune, de teama unor provocări, cu ocazia zilei de 9 mai, când în Ucraina, ca şi în Rusia şi alte foste republici sovietice se celebrează Ziua Victoriei URSS asupra nazismului în 1945.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel