În PDL se menține scindarea, spune Cristian Preda

Suspendat în vară din PDL, după care a decis să se înscrie în Forța Civică, europarlamentarul Cristian Preda   consideră că "aripa Vasile Blaga" din PDL are un candidat la alegerile prezidențiale, menționând că rămâne de văzut ce vor face ceilalți democrat-liberali, în contextul în care se menține "scindarea" partidului.

"22 de mii în regiunea NE, 15 în regiunea NV și 18 în regiunea Centru. Acestea sunt cifrele comunicate de PDL în privința participării la alegerile interne desfășurate în ultimele săptămâni, pentru a desemna un prezidențiabil. Nu știm cum s-a votat efectiv, dacă au existat secții foarte frecventate și altele pustii, dacă s-a numărat cu atenție, dacă au fost înregistrate contestări sau totul a decurs fără vreun incident. Tot ceea ce PDL ne-a anunțat sunt aceste cifre seci, ca și scoruri de 75-80% în favoarea lui C. Predoiu", scrie Preda, pe blogul său.

 În context, el a explicat că media de participare pe județe este de circa 3.000 de votanți, subliniind că dacă acest ritm se menține, PDL nu va mobiliza nici măcar jumătate din ceea ce Gheorghe Flutur a anunțat la începutul competiției, și anume 300 de mii de votanți.

 "Nu e deloc de mirare. Votează, de fapt, nu PDL, ci tabăra Blaga a acestui partid, care menține astfel scindarea de la Convenția din martie. O fractură care nu a fost depășită. Alegerile interne sunt, altfel spus, nu ale dreptei, nici măcar ale PDL, ci ale susținătorilor actualului lider PDL. Sondajele de opinie o confirmă. Acum câteva zile, CSCI anunța că Predoiu are intenție de vot 9%, adică fix jumătate din intenția cu care era creditat în același sondaj PDL (18%). Blaga are un candidat în cursa pentru Cotroceni. Ce va face însă cealaltă jumătate din PDL?", încheie Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel