Imagini nemaivăzute cu Kim Jong Un. Dictatorul a plâns în batistă în fața a mii de femei - Video în articol

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a fost filmat la un eveniment în timp ce plângea în batistă.

Kim Jong Un a fost surprins tamponându-și ochii cu o batistă în momentul în care se adresa miilor de femei adunate la Reuniunea Națională a Mamelor din Pyongyang, scrie The Telegraph. Evenimentul a fost organizat în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de scăderea ratei natalității în Coreea de Nord.

„Prevenirea scăderii natalității și îngrijirea bună a copiilor sunt toate sarcinile noastre din gospodărie pe care trebuie să le gestionăm în timp ce colaborăm cu mamele”, a declarat Kim Jong Un. Multe dintre femei au plâns alături de Kim Jong Un, fiind un moment vizibil coregrafiat, specific Coreei de Nord.

VIDEO

Fondul Naţiunilor Unite pentru populaţie estimează că în Coreea de Nord rata fertilităţii - numărul mediu de copii născuţi de o femeie - s-a situat în acest an la 1,8, pe fondul scăderii sale semnificative din ultimele decenii.

Este totuşi o rată mai ridicată decât în unele din statele învecinate, care se confruntă cu o tendinţă similară de scădere. În Coreea de Sud, rata fertilităţii a scăzut anul trecut la nivelul record de 0,78, iar în Japonia la 1,26.

În Coreea de Sud, scăderea ratei natalităţii a generat o criză de medici pediatri, iar într-un oraş sud-coreean se organizează întâlniri "matrimoniale" pentru a încuraja creşterea acestei rate.

Coreea de Nord, care are o populaţie de circa 25 de milioane de oameni, s-a confruntat în plus în ultimele decenii cu grave crize alimentare, incluzând aici foametea letală din anii 1990, în mare parte ca rezultat al unor dezastre naturale, ca inundaţii care au distrus recoltele, aminteşte Reuters.

La evenimentul de duminică, liderul nord-coreean le-a mulţumit mamelor pentru rolul lor în întărirea forţei naţiunii. "Şi eu mă gândesc deseori la mame atunci când întâmpin greutăţi în activităţile de partid şi de stat", a mai zis Kim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel