Ileana Vulpescu a murit. Naty Badea a cunoscut-o. Cuvinte emoționante

Naty Badea, la DC News
Naty Badea, la DC News

Naty Badea a transmis un mesaj după ce scriitoarea Ileana Vulpescu s-a stins din viață.

„O doamnă de o eleganță firească și limpede cum rar am întâlnit, un spirit puternic, dar atât de fragil. Doamna Ileana Vulpescu a plecat spre lumină...

Mă simt onorată și foarte norocoasă că am avut șansa să o cunosc și că mi-a permis accesul în lumea Domniei Sale.

Întâlnirile cu dânsa sunt și vor rămâne pentru mine adevărate picături de rouă și de stupoare inedită. Dumnezeu să o odihnească!”, a scris, miercuri seară, Naty Badea pe contul de Facebook. 

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit, miercuri, la vârsta de 89 de ani.

Ileana Vulpescu, născută în 1932, în București, a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972. Cel mai cunoscut roman al său este „Arta conversației”.

A colaborat la redactarea lucrărilor Dicționarul limbii române și Dicționarul explicativ al limbii române (1959-1975). A scris proză și teatru și a tradus din literaturile engleză, franceză și spaniolă.

Debutul Ilenei Vulpescu a avut loc în revista „Familia” din iulie 1966, cu povestirea Scrisoare către un cunoscut. În 1976, romanul său Rămas-bun(Editura Cartea Românească - 2100 de exemplare) a fost distins cu premiul Asociației Scriitorilor din București. Cinci ani mai târziu, Ileana Vulpescu a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române și Premiul „Cântarea României” pentru romanul Arta conversației (Editura Cartea Românească - 50.000 de exemplare). În 1987 a primit premiul „Flacăra”, pentru "Sărută pământul acesta" (50.000 de exemplare).

În 1991, întreaga sa activitate literară a fost încununată cu premiul „România Mare”. La 23 octombrie 2015, Ileana Vulpescu a primit un premiu din partea Fundației Dignitas, precum și Trofeul Fundației Dignitas pentru Excelență - 2015, conceput de artistul plastic Mircea Nechita.

VEZI ȘI: Radu F. Alexandru a transmis că Ileana Vulpescu a murit. Herjeu: S-a mai stins un reper al adolescenței mele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel