Dacă îţi este poftă de icre, dar respecți postul Paștelui, le poți pregăti din soia sau griș. Iată două rețete.
Cu o seara înainte, boabele de soia se pun la înmuiat, iar a doua zi, se scurg și se fierb la fel ca și fasolea.
Ingredientele de care ai nevoie:
250 grame boabe de soia,
250 ml ulei,
zeamă de lămâie,
1 ceapă,
sare după gust.
Mixează boabele de soia fierte, adăugând ulei si suc de lămâie. Se sărează după gust și se servesc pe masă cu ceapă tocată fin. Poftă bună!
Ingrediente:
griș,
sare,
sare și piper după gust,
maioneză de post,
ceapă.
Grișul se fierbe în apă cu sare. După ce s-a fiert, grișul se lasă să se răcească. În timp ce grișul se răcește, ocupă-te de maioneza de post.
Apoi, peste maioneză, pune câte o lingură de griș și amestecă cu mixerul, adăugând și câte puțină apă ca această compoziție să nu fie pre tare. Adaugă sare și piper după gust, iar la final - ceapă tocată fin. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News