Iaşi: Municipalitatea ieşeană a câştigat Marele Premiu al concursului 'Oraşe durabile'

[] []

17 mai 2019 / 17:07
Salveaza PDF Comentarii

Municipiul Iaşi este câştigătorul Marelui Premiu al celei de-a doua ediţii a concursului 'Oraşe durabile' organizat de Ambasada Franţei în parteneriat cu Camera de Comerţ Româno - Franceză, au anunţat vineri prin intermediul unui comunicat de presă reprezentanţii administraţiei locale. 

Potrivit sursei citate, distincţia a fost acordată pentru inovaţie în dezvoltarea durabilă a oraşului şi a serviciilor publice, pe baza aplicaţiilor completate de primăriile participante. 'Premiul constă într-o invitaţie la o vizită de studiu timp de trei - patru zile, în luna iulie, pentru patru persoane din cadrul Primăriei (conducere şi specialişti) oferită de oraşul Dijon, comunitate de referinţă pentru tot ceea ce ţine de dezvoltare durabilă. Tematica de vizită în oraşul Dijon va fi comunicată de Ambasada Franţei. Concursul a inclus patru categorii: 'Gestionare deşeuri, eficienţă energetică şi economie circulară', 'Mobilitate urbană', 'Apă şi canalizare', respectiv 'Reconversie urbană şi reabilitare patrimoniu'.

Primăria Municipiului Iaşi a candidat la categoria 'Mobilităţii urbane' cu prezentarea proiectului 'Un nou început pentru transportul public din Iaşi. Juriul a fost format din profesori universitari şi experţi din domeniile ingineriei mediului, administraţiei publice, urbanism şi arhitectură, mobilitate urbană', se menţionează în documentul de presă. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27